Æbleplantagen på 150 træer

Med sine skiftende udtryk fra vinterens bare stammer og grene, det sartgrønne løvspring i foråret over blomstringen, afsluttende med høsten af æbler i efteråret, repræsenterer æbleplantagen årets gang i ”Moder Jord Parken”.

Plantagen giver liv til vilde bier, insekter og fugle og forsyner gården med en god høst af velsmagende sorter i et fantastisk miks, som presses til den bedste most du kan tænke dig! Er du heldig at gå tur i Parken i sensommeren og få rakt et friskplukket æble i hånden af din ledsager, mindes du muligvis historien om paradisets have. Den genfinder du i ”nuet” – lige hér i ”Moder Jord Parken”.

En bro fører over åen og forbinder på fineste vis den forskelligartede natur og inviterer til ro og reflektion. I overgangen fra en stemning til en anden.

Skovens lysning

Lige så overraskende det er at komme fra plantagen, over broen og ind i skovens tætte mørke, er der inde midt mellem grantræerne at finde et lille ildsted med vølvens blote kar. Ild i bålet samt et drys ”bulmeurt”, og du vil føle dig henført til anden tid og sted.

Mere nøgternt er det et godt sted at sidde sammen ved bålet efter skumringen, og fortælle historier om de levede liv i alle dets facetter, samtidig med at man nyder snobrød, lunede æbler, knitrende gløder og duften af brændt træ.

*Vølverne er i asatroen både en kvindelig kultleder og en tilbagevendende mytologisk figur. De besad så stærke kræfter, at selv gudernes konge, Odin, kunne have brug for deres hjælp og råd.

Skovens dyb

I skovens dybe, stille ro, hvor sangerhære bo, hvor sjælen lytted mangen gang til fuglens glade sang, der er idyllisk stille fred i skovens ensomhed, og hjertets længsler tie her, hvor fred og hvile er.

Hør landsbyklokken lyder ned, bebuder aftenfred, småfuglen, før den går til blund, end kvidrer lidt en stund. I mosen kvækker højt en frø, stærkt damper mark og sø, nu klokken tier, – aft’nens fred sig stille sænker ned. (Fritz Andersen)

Hvert træ i Parken er sin egen skulptur. Kun fantasien sætter grænser, når du bevæger dig rundt.

Stien langs vandløbet

På stien langs vandløbet er træernes bevoksning tyndet, så særligt smukke træer træder frem med deres karakteristiske stammer. Her er træer, som i deres udtryk er nærmest menneskelige af fremtoning, og som står lidt koket og hilser over imod de mange æbletræer, der i deres uensartede ensartethed klapper på rækker.

Det er eventyrerne som byder sig til i Moder Jord Parken. Historier om gode feer og elverfolk kommer til dig, når du har sanserne åbne, samtidig med at du lytter

Cirklen

Moder Jord Parken er blevet gennemgået for spirituelle energier, og stedet med cirklen i æbleplantagens nordvestlige hjørne er ganske særligt. Udover at stedet giver et flot vue over æbleplantagens trærækker, markerer stedets solcirkel, at noget særligt banker på.

En vølve har ved sit ihærdige arbejde bragt balance til stedet og ført god energi til plantagen. Men balancen er skrøbelig. Man må ikke gå ind i solcirklen som er meget kraftfuld.

*Vølverne er i asatroen både en kvindelig kultleder og en tilbagevendende mytologisk figur. De besad så stærke kræfter, at selv gudernes konge, Odin, kunne have brug for deres hjælp og råd.

Vi deltager i Hillerød står sammen om Knæk Cancer

60 elever fra U/Nord plukkede æbler i Moder Jord Parken – og det gav mindst 10.000 kroner til Knæk Cancer.